Home Zgjodhëm për ju. Katër gjëra e bëjnë jetën e njeriut të lumtur

Katër gjëra e bëjnë jetën e njeriut të lumtur

KATËR GJËRA E BËJNË JETËN E NJERIUT TË LUMTUR

Sad ibn Ebi Uekasi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se Profeti (alejhi selam) ka thënë:

“Katër gjëra përbëjnë lumturinë (në këtë botë): gruaja e ndershme, shtëpia e gjerë, fqinji i mirë dhe mjeti i rehatshëm i udhëtimit.

Ndërsa katër gjëra të tjera përbëjnë fatkeqësinë: fqinji i keq, gruaja e pandershme, banesa e ngushtë dhe mjeti i parehatshëm i udhëtimit.”

(Ibn Hibani, hadithi është sahih.)

Previous articleA janë xhinët shpirtra apo trupa?
Next articleKURIMI DHE ILACI (nga syri i keq dhe hasedi)