KURIMI DHE ILACI (nga syri i keq dhe hasedi)

0
743

KURIMI DHE ILACI

1.Te lahesh me ujin e abdesit te personit qe te ka marre mesysh, dhe kjo kur dihet personi apo kur dyshohet, dhe kjo eshte kura me e mire dhe me efekt me te forte.

SHPJEGIMIMarrja e abdesit duhet te jete normale, njelloj sikur merr abdes per namaz, pastaj pjesa e gjunjeve (mesi i pantallonave) te shtrydhen duke u munduar qe mos te humbi as nje pike uje nga abdesi, e pastaj i hidhet te semurit PA e ditur i semuri se ç’fare po i behet, dhe mbas ketij veprimi ena qe ka pasur ujin e abdesit kthehet permbys, gje qe tregon ndryshimin e gjendjes.Ne disa transmetime thuhet qe te pihet pak…

2.Te marresh diçka nga rrobat qe jane prekur nga djeresitja e tij e dhe kjo te hidhet ne uje dhe pastaj te semurit i hidhet (nga pas) e te pije pak nga ai uje.

URDHER i Profetit sel All-llahu alejhi we selam, eshte qe kur e dime personin qe na ka marre mesysh, e kemi obligim qe te shkojm tek ai dhe ti kerkojm ujin e abdesit, dhe ai e ka obligim te na e japi.Mos te bejm si injorantet!!“Ti dyshon tek mua?” (ky lloj veprimi eshte shume gabim pasi siç e sqaruam me pare , mesyhi eshte shume kritik dhe i forte dhe personi mund te marri mesysh dhe nuk e kupton qe e ka bere)Neqoftese ndodh ky veprim atehere te marrim dicka nga mbetja e ngrendja ose pija e tij duke e marrur kete duke e futur ne uje (uji duhet te kendohet) dhe duke u lare me te e duke e sperkatur shtepine.

KUR NUK DIHET

Lutja duaja midsi tjee dhe All-llahut nuk ka perde, ti lutesh ALL- qe te veri ne dijeni se kush te ka marre mesysh, dhe mos te nderpresesh duane deri sa te shfaqet ne nje menyre apo nje tjeter, psh ne enderr (ketu kujdes , duhet bere dallimi i endrrave nga shejtani dhe nga ALL-LLAHU)Lutje dhe vetem lutje eshte arma me e forte, forma e lutjes eshte duke ngritur duart larte e duke i kerkuar ALL-LLAHUT se ku mund te kete ndodhur e duke e shprehur ne lutje per personin qe mund te kete marre mesysh.Ndodh qe perseri kur lutesh e ndjen efektin e i fillon shqetesimi si psh n, ne shkolle, ne rruge etj.

Te gjejme anen se nga na ka ardhur mesyhi (detyre)Shkak shume rendesishem eshte kur’ani famelarte me suret el-fatiha, ihlas, felek nas, bekare.Ilaçi me i forte ne kuran per gjetjen e mesyhit.Leximi i kur’anit do tja nxjerri gjithçka qe ai mund te kete, me te specifikuarat jane , EL-fatiha ,ihlas, felek,nas,ajetul-kursij, surja bekare ose 2 ajetet e fundit te kesaj sureje.Dhe perzgjidhen ajete qe bejne fjale per syrin, mesyshin , hasedin ose qe nenkuptohet ne ajet.Ka thene iben tejemije, iben kajim el xheuzije ajetet e qetesise;Kur mundohemi shume me leximin e ketyre ajeteve ku permendet qetesia,7 gjethe sidri treten dhe te lexohet kur’anNjeriu ndikohet kur vjen ajeti i pershtatshem qe ben fjale per te.

Mbrojtja me duane,Eudhu bikel-limatil-lahi-ttamati min sherri ma halak, (gjindet tek mburoja e mmuslimanit ,faqe 107) dhe lutje nga personi qe eshte marre mesysh, duke perfshire ketu edhe gjerat qe nuk te shkojne mire ne shtepi.Mund te ndodhi edhe kurimi me mjekesi, por ilaçi duhet te jete HALLALL dhe jo HARRAM, perdorimi i juit te zemzemit, ka efekt per qellimin qe e pi, vaji i ullirit per pirje e lyerje te gjithe trupit, mund te perdoret edhe i kenduar me mire inshallah) me kendim ajetesh kur’anore, pastaj mund te perdoret edhe mjalti apo fara e zeze.Perdorimi i fares se zeze duke e zjere dhe thithur abullin, simptomat do jene e vjella, dalje jashte, ngushtim i kraharorit dhe lehtesim.Perdorimi i fares se zeze duke u zier dhe duke thithur avullin perdoret edhe per dhimbjen e kokes.Gjethe sena; shermi per ç’do lloj semundje (kujdes te perdoret nga pak sepse te krijon heqje barku) Te zihet dhe te puhet kur ka Epilepsi, dhimbje koke.Kemi edhe sherim me djegje, merret nje shufer hekuri dhe e nxehim dhe preket trupi ne zona te caktuara, ( kjo te aplikohet vetem nga persona kompetent)Profeti Muhamed sel All-llahu alejhi we selam ka thene:“All-llahu e ka fshehur sherimin ne tre gjera.1-hixhama (kupa)2-Mjalti3.Shufra e nxehte kur nuk ka mundesi per zgjidhje tjeter.Hixhama eshte sherim per ç’do lloj semundjeje.Profeti Muhamed Sel ALL-LLAHU alejhi we selam ka thene, me ka lajmeruar Xhibrili alejhi selam se hixhama eshe shume e mire.Kur resulullahu u ngrit ne qiell , melaiket e Zotit i thoshin, O Muhamed sel All-llahu alejhi we selam, urdheroje umetin tend ta beje hixhamen, dhe kjo i ndodhi ne te 7 qiejt.Ka miresi shume te medha dh e ne raste kanceri e semundje te tjera te pasherueshme.Te vjellurit liron stomakun dhe e forcon, semundje e nje kohe te gjate, paraliza, dobi per hepatitin B, (verdhza ne gjuhen e popullit) . Eshte mire te behet 2 here ne muaj dhet te jesh esull ne mengjes.

Te NDALUARAT PER KURIM!Sepse perbejne shirk, kufr, qofshin keto per te ruajtur ose per sherim, eshte e njejta gje.

1.Hajmalite (nuska)2.Hurdhra qep3.Jashtqitja e qenve4.Syri i korbit5.Piktura fotografi me sy6.Figura tek shtepite, /varja e kukullave neper mure te shtepive7.Ngjyra blu8.Pjese lekurash kafshesh.9.Copa ari, (forma e zinxhirit)10.Tymosja e njeriut (psh me mish derri)11.Copa metali, larja me urine ose pirja.12.Vajtaja tek magjistaret, fallxhoret, varre ,tyrbe teqe, SHIRK KURFR!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here