Home Zgjodhëm për ju. Kapaciteti i trurit njerezor eshte 10 here me i madh se cmendohej...

Kapaciteti i trurit njerezor eshte 10 here me i madh se cmendohej me pare

Kapaciteti i trurit njerezor eshte 10 here me i madh se cmendohej me pare

Shkencetaret e njihnin kapacitetin memorizues te trurit njerezor kohe me pare, por nje kerkim ne vitin 2016 tregon qe ne kemi qene shume larg rreth te vertetes. Studimi tregon qe kujtesa e njeriut eshte e madhe te pakten sa i gjithe rrjeti boteror i internetit World Wide Web( te pakten 10 here me shume se cmendohej me pare). Gjithcka shpjegohet ne fuqine memorizuese ne synapset, takimet midis neuroneve, te cilat ndryshojne ne madhesi dhe sasi me shume sa cmendohej me pare. Studiuesi Terry Sejnowski deklaroi qe ky studim eshte nje hap gjigant ne fushen e neuroshkences.

Previous articleVeshja e rrobave të kuqe
Next articleCrockadeal – eshte droga me tmerruese ne bote qe qarkullon