Home Zgjodhëm për ju. Ju duhet të përtypni për shkak se (kjo) jep energji zemrës dhe...

Ju duhet të përtypni për shkak se (kjo) jep energji zemrës dhe largon harresën

Disa dijetarë kanë përmendur disa ushqime të cilat mund të ngrejnë memorjen të tilla si ngrënia e mjaltit dhe ngrënia e rrushit të thatë etj.

Imam el-Zuhri ka thënë: ”Ju duhet të hani mjaltë përshkak të mirësisë së saj për memorjen”.

Ai gjithashtu ka thënë: ”Kush do që dëshiron të memorizojë hadithin duhet të hajë rrush të thatë”. (Në el-Xhami nga el-Katib/2/394)

Ibrahimi ka thënë: ”Ju duhet të përtypni për shkak se (kjo) jep energji zemrës dhe largon harresën”. (Nga el-Xhami nga el-Katib, 2/397)

Si dhe ata përmendin shumë ushqime që përmbajnë acide e janë shkak i dembelizimit dhe memorjes së dobët./mjeksiaislame

Previous articleLindja e Diellit nga perëndimi
Next article7 Cilësi që aludojnë se robi është i lumtur