Home Zgjodhëm për ju. Ja si ta largoni dhjamin në bark? Metodë shumë e thjeshtë

Ja si ta largoni dhjamin në bark? Metodë shumë e thjeshtë

Nëse dëshironi ta humbni barkun e madh, opsioni më i mirë është dieta dhe ushtrimet, padyshim.
Por, a e keni ditur se duke i ftohur qelizat e dhjamit në bark mund ta zhdukni dhjamin? Po, temperatura e ftohtë mund të ju ndihmojë që të humbni peshë.

Ka dy lloje të dhjamit, dhjami kafe dhe i bardhë. Dhjami i bardhë është më i zakonshmi dhe ndodhet menjëherë nën lëkurë. Ky është një lloj ‘dhjami i keq’ të cilin dëshironi ta humbni.

Hulumtimet tregojnë se temperaturat e ulëta përmirësojnë dhjamin e kafe dhe reduktojnë atë të bardhin duke i dhënë metabolizmit tuaj një rritje të dukshme. Kështu, cilat janë përparësitë nga kjo?

Shkencëtarët rekomandojnë që të flini në dhomë me temperaturë të ulët gjatë dimrit dhe të mos lëshoni ndonjë ngrohëse. Temperaturat 10-15 gradë mund të ju ndihmojnë që të qëndroni në gjendje të mirë.

Ju mund të shihni mbi 20% rritje në metabolizëm në këtë mënyrë. Por, përveç temperaturave të ulëta, ju mund të vendosni edhe akull mbi barkun tuaj për ta ‘shkrirë’ dhjamin më shpejtë. Provojeni pasi këtë metodë e përdorin dhe e kanë përdorur shumë njerëz – madje edhe vetë shkencëtarët!/gatuajshendetshem.com/

Previous articleKuriozitete interesante rreth numrave
Next articleMrekullia në trupin e njeriut! Informacione te dobishme që duhet t’i dijë çdo njeri!