Home ISLAM “Islami nuk kërkon prej teje të vraposh drejt izolimit!”

“Islami nuk kërkon prej teje të vraposh drejt izolimit!”

Islami, muslimanët, islamofobia, etiketimet fallse, fyerjet, dilemat, izolimi, përzierja me njerëzit, shoqërimi i hapur, mbyllja sektare…

Dilema pa fund, që lidhen me përditshmërinë e sjelljes së muslimanit, sidomos në kohë si tonat dhe realitete në të cilat, ditë pas dite bien maska dhe, të vërtetat marrin e qartësohen nga mjegullnajat e veshura dhunshëm.

Ka akoma njerëz që janë të frikësuar nga Islami, si pasojë e dëshmive tronditëse që raportohen nëpër media botërore, ku gishti drejtohet drejt tij..!?

Ka akoma nga ata që harrojnë të shkuarën e afërme të prindërve të tyre besimtarë e praktikantë; mos vallë ata fshihnin diçka, që Islami i tyre ishte aq paqësor e begatues, apo, mendja nuk punon më si duhet sot, përballë propagandës së pandërprerë, që ka prishur krejt ekuilibrat dhe njësitë matëse tek shumë..?!

Dilema, dilema, dilema..!

Ah, njeriu i ngratë, sa lehtë manipulohet, sa shpejt e humb orientimin, sa vetëtimthi bie në grackë…

E, teksa lexoj e shfletoj realitetet e pashkruara, bashkë me historitë dhe idetë e regjistruara faqeve të librave, një konstatim i bërë nga Shejkh Jusuf El-Karadavi, sikur e zbut këtë kaos dhe i jep drejtim dilemave të kujtdo, që vuan prej tyre, sot!

Thotë: “Islami nuk kërkon prej teje të vraposh drejt izolimit! Ai të nxit që të durosh dhe të përballesh, derisa të triumfojë e mira në veten tënde, në jetën tënde!

Lajmëtari i All-llahut (a.s) i ka lavdëruar ata që përzihen me njerëzit dhe e durojnë të keqen e tyre!”

Përndryshe, thirrja e tij (a.s) do të mbyllej në momentin, kur axha i tij kundërshtar ia ktheu me të ashpër dhe refuzim fyes fjalën, kur ai i mblodhi t’u thoshte se ishte i Dërguari i All-llahut!

Imam Muhamed B. Sytari
Shkodër, më 22 mars 2017

Previous articleNamazi i vitrit
Next articleTaksi ngjyrë rozë posaçërisht për femrat në Pakistan