Gjithçka që duhet të dini për grupet e gjakut

0
482

Dihet që dhurimi i gjakut shpëton jetë, por ekzistenca e 4 grupeve të gjakut shpesh na bën konfuzë. Ekziston një skemë e posaçme që na tregon se kujt mund t’i dhurojmë gjak bazuar në grupin tonë të gjakut.Shikoni më poshtë për të zbuluar më shumë.

Grupi A negativ mund t’i dhurojë gjak: AB +, AB-, A +, A –
Grupi A pozitiv  mund t’i dhurojë gjak: AB+, A+
Grupi B+ mund të dhurojë gjak te këto grupe gjaku : AB+, B+
Grupi B negativ mund të dhurojë gjak te AB-,AB+,B+,B-
Grupi O pozitiv mund t’i dhurojë gjak: AB+, A+, B+ dhe O+
Grupi O negativ mund t’i dhurojë gjak : AB+. AB-,A + dhe A-, B- dhe  B+,O- dhe O+
Grupi AB+ mund t’i dhurojë gjak vetëm grupit të vet AB+
Grupi AB- mund të dhurojë gjak te grupet AB+ dhe AB-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here