A e dinit se kjo bimë është kura më potenciale ndaj kancerit dhe infertilitetit?

0
354

A E DINIT SE KJO BIMË ËSHTË KURA MË POTENCIALE NDAJ KANCERIT DHE INFERTILITETIT?

Cassava është një bimë  gjerësisht e njohur në Amerikën e Jugut. Shpesh përdoret në krijimin e pijeve dhe bukës, por një studim i kohëve të fundit ka treguar se shërben për një trajtim të mundshëm  ndaj kancerit dhe infertilitetit. Bazuar në disa studime, Cassava është thelbësore për shëndetin tonë të përgjithshëm për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore që ofron. Gjethet e Cassavas janë të ngarkuara me proteina dhe beta-karoten. Rrënjët e saj janë të mbushura me vitamina C dhe kalçium.

Për më tepër, konsumimi i kësaj bime rregullisht, do të përmirësojë fuqinë e kockave dhe do të rrisë rezistencën. Shkencëtarët gjithashtu kanë zbuluar se bima mund të përdoret si trajtim për infertilitetin, dhimbjet e kokës dhe artritit.

Përfitimet shëndetësore nga bima Cassava:
Trajtim i fuqishëm kundër tumorit
Ajo ka aftësinë për të rritur qarkullimin e gjakut, si dhe numrin e qelizave të kuqe të gjakut.
Mund të ruajë ekuilibrin e lëngut në trup.
Ul nivelin e kolesterolit.
Mbron dendësinë e mineralit të eshtrave.
Ka aftësinë për të përmirësuar tretjen.
Parandalon sëmundjen e Alzheimerit.
Mbron shëndetin kardiovaskular dhe ndihmon në shtimin e peshës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here