Gjashtë mënyra për t’u shpërblyer edhe pas vdekjes

0
292

1. Dhuroja ndonjë personi një kopje të Kur’anit, apo vendose atë në ndonjë xhami, kështu që sa herë që e lexon dikush, edhe ti do të shpërblehesh.

2. Shpërndaje diturinë që ke me ligjërata, punime shkencore, libra, kurse, seminare, etj.

3. Dhuroji ndonjë spitali një karrocë lëvizëse dhe sa herë që do ta përdorë atë ndonjë i sëmur, ti do të shpërblehesh.

4. Participo në ndërtimin e ndonjë xhamie, shkolle apo spitali.

5. Vendos ndonjë çezmë (çeshme) në ndonjë vend publik.

6. Mbille ndonjë pemë dhe sa herë që dikush rri nën hijen e saj, apo han nga ajo njerëzit, kafshët dhe shpezët, ti do të shpërblehesh.

Përktheu: Valdet Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here