FARA E ZEZË DHE NE REÇETAT SHËRUESE TË FARËS SË ZEZË

0
376

FARA E ZEZË DHE NE
REÇETAT SHËRUESE TË FARËS SË ZEZË

– Me farë të zezë kundër DIABETIT; studimi I bërë në vitin 2002 në Univerzitetin Gigu të Japonisë erdhi në përfundim se Farëzeza mund të jetë me vlerë të rëndësishme për të sëmurit me diabet.

Hulumtimet nga Turqia të bëra në vitin 2003 konfirmuan se farëzeza ulë nivelin e sheqerit në lepujt diabetikë, duke e sjell përsëri në nivelet e kontrollimit sheqerin.

Në vitin 2004 në fakultetin e Mjekesisë në Univerzitetin Karaelmas në Zonguldak të Turqisë kanë testuar efektet e Farëzezës në minjët diabetikë. Ata arrtiën në përfundim se trajtimi I diabetit me farëzezë ushtron një efekt terapeutik mbrojtës kundër diabetit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here