Engjulli Xhibril alejhi selam i kishte bere hixhame Muhamedit alejhi selam

0
474

Hixhamja- Mjeksi islame, porosi nga meleku xhibril për te Derguarin alejhi we selam, e lehte ne praktike, parandaluese dhe shëruese për shum sëmundje, relaksusese dhe pa kunderindikacjone!

Aliu radijAll-llahu anhu ka treguar se meleku Xhibril alejhi selam ishte ai që e ka përcaktuar lëshimin e gjakut të Dërguarit të Allahut, salAll-llahu alejhi ve selem në kupëzore me anë të prerjes sipërfaqësore të lëkurës.

Hixhamja në Vjeshtë!

Shumë njerëz ndjehen të lodhur, të tjerë në depresion dhe akoma më të lodhur dhe më të sëmur në mënyrë të pa shpjegushme dhe të përsëritur andaj praktikimi i hixhames është një nga mënyrat më të mira që mundë të bëjmë ne për organizmin ton, po ashtu ne bëjmë një parapëratitje të sistemit ton imunitar për Dimrin e acaruar!
Praktimimi i hixhames në sezonen e vjeshtes forcon sistemin imunitar duke e bërë rezistent ndaj shumë sëmundjeve apo edhe gripeve gjatë kohes së Dimrit e sidomos ata të cilet kan një sistem imunitar shumë të dobët ku përfshihen sëmundjet e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes: skuqje apo dhimbje deri në infeksion të bajameve, veshëve, hundës dhe sinuseve (sinuzite); sëmundje të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes: gripi dhe viroza të ndryshme, acarim i astmës deri në infeksione të mushkërisë; dhimbje koke si pasojë e spazmave/ngushtimit të enëve të gjakut në kokë; rritje e tensionit arterial dhe përkeqësim të tij te të sëmurët kronikë; shtrëngime deri në infarkte të zemrës; probleme të qarkullimit të gjakut, si: morthi, scleroderma etj

Përgatiti Inf: Qendresa Paqarizi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here