Disa sunete të fiter Bajramit

0
370

-Tekbiret e Fitër Bajramit fillojnë qysh prej nates se saj dhe mbarojnë me faljen e namazit të Bajramit.

Forma e tyre është: ”Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber Kebira, Allahu Ekber, Allahu Ekber, La ilahe ilallah, Allahu Ekber ve Lil lahil-hamd.

– Pastrimi për namazin e Bajramit, veshja e rrobave më të bukura dhe parfymosja.

– Ngrënja e disa hurmave para se të dalim nga shtëpia për namazine Bajramit.

– Thënia më zë e tekbireve duke shkuar për faljen e namazit të Bajramit.new_hd_eid_mubarak_wallpaper_2013-1280x960

– Shkuarja në vend faljen e Bajramit nga njëra rrugë dhe kthimi nga tjetra.

– Falja e namazit të Bajramit në një vend të posaçem ashtu siç vepronte Muhamedi alejhi selam, por lejohet edhe në xhami për ndonjë arsye apo tjetër.

– Marrja me vete në namazin e Bajramit: gratë dhe femijët.

– Falja e namazit të Bajramit dhe ndëgjimi i ligjeratës (hutbes).

– Urimi i festes , sepse shoket e Muhamedit alejhi selam kur e takonin njëri tjetrin për Bajram i thonin: Allahu i pranoftë punet e tona dhe të juajat.

Përshtati: Valdet Kamberi

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here