Home Zgjodhëm për ju. Alkooli dëmton qelizat burimore dhe shkakton kancer

Alkooli dëmton qelizat burimore dhe shkakton kancer

Konsumimi i alkoolit krijon kimikate të dëmshme në trupit, të cilat mund të dëmtojnë ADN-në e qelizave burimore, e cila rrit rrezikun e shkaktimit të kancerit, theksohet në një studim të kryer nga shkencëtarët britanikë.

Disa lloje të kancerit janë duke u zhvilluar pas dëmtimit të ADN në qelizat burimore.
Edhe pse disa dëmtime ndodhin rastësisht, gjetjet tona tregojnë se marrja e alkoolit rrit rrezikun e një lloj të tillë të dëmit”, tha profesori i Biologjisë molekulare, Ketan Patel, në studimin e publikuar.

Previous articleSi të bëj sehvi sexhdeh nëse gaboj në namaz?
Next articleALLAHU GËZOHET ME PENDIMIN TËND