⚠“Jaffa cakes” serbe me substanca kancerogjene ✴🚨

0
350

⚠“Jaffa cakes” serbe me substanca kancerogjene ✴🚨

#SHPERNDAJE edhe ti, kontribo kundër të keqes…

🚫Në Slloveni është tërhequr nga shitja “Jaffa cakes”, i cili prodhohet nga “Crvenka” e Gornji Milanovacit në Serbi, sepse është konstatuar se ambalazhi me të cilin është i mbështjellë përmban substanca të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

🔒Vendimin e ka marrë Instituti për Siguri të Shëndetit i Sllovenisë, pasi ka konstatuar se ambalazhi i tij përmban vlera të larta të fotoiniciatorit benzofenon dhe atij 4-metilbenzofenon, të cilët nëpërmjet folies plastike lehtë kalojnë në kek.

Lidhja e Konsumatorëve të Sllovenisë ka këshilluar blerësit që të mos konsumojnë keks “Crvenka” nëse tashmë i kanë blerë, njoftoi portali i gazetës lubjanase “Dnevnik”.
Ta #SHPERNDAJMË SA MË SHUMË!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here