A E DI CILA ËSHTË NDËR KRIJESAT MË TË FUQISHME NË UNIVERS ?

0
373

Milingona është prej krijesave më të fuqishme në tërë universin edhe pse nuk mund të duket në syrin e dikujt si e tillë. Përmendet se ajo bartë shtatë herë më tepër se pesha e trupit të saj.
Ajo është në gjendje të bartë peshën e trupi të saj dhe ngarkesën mbi trup në degë të lisave duke qenë me trup poshtë por mbahet me duart e saj të fuqishme.

Është shumë e vendosur në parimet e saj duke i quar deri në skaj punët e saj pa hequr dorë asnjëherë.
Shkaqe këto për të cilat Allahu në Kuran ka emëruar një sure të tërë me emrin e milingonës për të kthyer njerëzit shikimin nga ky insekt i vogël por me shumë parime dhe qëndrime serioze.

Kurse njeriu bartë shumë më pak se milongona, ai në kushte normale mund të bartë sa gjysma apo se pesha e tij trupore. Në raste të caktuara edhe më shumë por jo shtatë herë.

Elefanti bartë tri herë më shumë se pesha e tij trupore jo më tepër.

Prandaj nuk di të ketë krijesë e cila bartë më shumë se milingona.

Allahu e di më së miri !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here