Toka e arabëve të kthehet në kullota dhe lumenj – E tha Pejgamberi para 1400 viteve

0
298

Gjatë këtij punimi do të shohim disa të vërteta shkencore që janë përmendur në hadithet e të Dërguarit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, dhe se si shkenca bashkëkohore ka konfirmuar vërtetësinë e tyre.
Pa dyshim se çastet më të bukura në të cilat kalon besimtari janë kur sheh një mrekulli që shfaqet në fjalët e zotërisë së njerëzimit, Muhamedit, paqja e Zotit qoftë mbi të. Meqenëse jetojmë në shekullin e shkencës dhe zbulimeve shkencore shfaqet nevoja për hulumtim në hadithet e të Dërguarit të Zotit për të kuptuar sinjalet shkencore që argumentojnë vërtetësinë e këtij të Dërguari analfabet. Ky shkrim mund të kontribuojë në përmirësimin e pikëpamjes së Perëndimit ndaj profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të.

I Dërguari i Allahut ka folur me një përpikëri të jashtëzakonshme rreth një fakti shkencor që shkencëtarët e kanë vërejtur vetëm para disa vitesh. Ai thotë: “Nuk do të bëhet kiameti derisa toka e arabëve të kthehet në kullota dhe lumenj.” (Muslimi)

Shkencërisht është vërtetuar se Gadishulli Arabik ka qenë plot kullota e lumenj dhe akoma deri më sot ekzistojnë gjurmët e burimeve të lumenjve. Për këtë dëshmojnë incizimet satelitore që paraqesin qartë një sërë lumenjsh të nëndheshëm (nëntokësor) në Gadishullin arabik. Ndërsa shkencëtarët perëndimorë deklarojnë sipas agjencisë amerikane hapësinore NASA se “incizimet e shkretëtirave të kapura nga radari paraqesin se ky vend ka qenë i mbuluar me siujdhesa dhe lumenj dhe ambienti ka qenë i ngjashëm me atë që e shohim sot në Evropë dhe se do të rikthehet një ditë ashtu siç ka qenë”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here