Home Zgjodhëm për ju. Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere

Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed per ndikimin e syrit.

Nga Ebu Hurejre r.a trasn se tha I derguari I Allahut .as se “Syri eshte I vertetete” (Buhariu-Muslimi)
Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti .as tha “kerkoj mbrotje e Allahut nga syri I keq se syri eshte I vertete”
Transmeton Ibn maxha
Nga iBn Abasi r.a trasn se I derguari I Allahut a.s ka thenSyri eshte I vertete sikur te kishte dicka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do te kishte qene syri nese ju kerkojne qe te laheni atehere lahuni.trasn Muslimi.
Pra ne se ju kerkohet te laheni per ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
Nga Esma bint Emejes r.a tha O I derguari I Allahut bijte e xhaferrit I godet syri e te kerkon tu lexosh atyre per sherim.tha .Po nese do te kishte dicka do ta shpejtonte caktimin e allhut do te ishte syri”
Nga ebu dheri tha I derguari I Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne nje vend te larte e p[astaj rrezohet prej tij”
Nga ibn Abasi trans se ka thene I derguari I Allahut Syri eshte I vertete e te rrezon nga lartesia”.
Nga xhabiri r.a tras se ka thene I derguari I Allahut .Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere”
Dmth e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere per ta ngrene.

Previous articleNamazi i mysafirit
Next articleËndërrat e mira vijnë prej Allahut, ëndërrat (e këqija) vijnë prej shejtanit