SHTIMI I USHQIMIT NGA ANA E PEJGAMBERIT MUHAMMED [sallall-llahu alejhi ve sel-sem]

0
370

SHTIMI I USHQIMIT NGA ANA E PEJGAMBERIT MUHAMMED [sallall-llahu alejhi ve sel-sem]

prej mrekullive me te cilat Allahu e dalloi Pejgamberin s.a.s ashte edhe shtimi i ushqimit Mrekullia e tille ka ndodhur disa here
trasmetohet Enes Iben Maliku [radijall-llahu anhu] dhe thote “Ebu Talha i ka thene ummi Sulejmit:

Kame degjuar nje ze jo te forte te Pejgamberit s.a.s nga i cili hetova urrine per buke ! a ke dicka (qe ti ndihmojme)?

Po tha ajo dhe nxori nje grusht jufka te elbit.pastaj nxori pelhuren dhe e mbeshtolli ate buke e vendoi ne duart e mia ndersa pelhures tjeter ma mbeshtolli rreth kokes Pastaj me dergoi te pejgamberi i All-llahut . Une thote (Enesi)shkova te pejgamberi s.a.s . E takove ne xhami me disa njerez dhe iu afrova

Ate ka derguar Ebu Talha me pyeti pejgamberi s.a.s
Po iu pergjigja
Me ushqim me pjyeti
Po iu pergjigja une nderkaq pejgamberi s.a.s njerzve qe kishte per rreth u tha .Ejani dhe ai u nis edhe un u nisa para tyre derisa arritemte Ebu Talha dhe e lajmerova
Oj Ummi Sulejm- i tha Ebu Talha Pejgamberi s.a.s ka sjell njerez e ne nuk kemi se me cfar ti ushqejme
All-llahu dhe i derguari i Tij me se miri e dine tha ajo nderkaq Ebu Talha doli para pejgamberit s.a.s Pastaj u paraqit Pejgamberi s.a.s. edhe ebu talha me te
Pejgamberi s.a.s tha Oj Ummi Seleme sille ate cka ke!
Ajo solli buken Pejgamberi s.a.s urdheroi qe buka te coptohet kurse ummi Sulejmi e zbrazi yndyren dhe e skuqi pastaj Pejgamberi s.a.s e lexoi ate All-llahu deshiroi ta lexonte pastaj tha lejoi dhjeteshit le te hyje
Ai iu lejoi dhe ata hengren derisa u ngopen pastaj dolen jashte Ateher ai perseri tha “Lejoi dhjeteshin tjeter” Ai edhe atyre u lejoi edhe ata hengren derisa u ngopen pastaj dolen jashte .Pastaj ai perseri tha “Lejoj dhjeteshin tjeter! Ai edhe atyre u lejoi dhe ata hengren derisa u ngopen pastaj dolen “Lejoi dhjeteshit tha ai perseri u lejoi dhe keshtu hengren te gjithe njerzit derisa u ngopen Ata ishin shtate dhjet ose tetedhjet veta

Rrefimi i Xhabir Iben Abdull-llahut 

xhabir Iben abdull-llahu kur e pa pejgamberin s.a.s te urritur u prek shume prandaj me te shpejte shkoj te gruaja e tij dhe kerkoj prej saj ti pergatiste ushqim
“Ne diten e Hendekut pashe urrin e pejgamberit s.a.s ndaj dhe shpejtova te gruaja ime dhe e pjyeta Ake dicka per te ngrene?

Ajo nxori disa grushte grure qe nuk mjaftonin ndersa ne shtepine tone kishim edhe nje kec te vogel . Gruaja ime pergatiti buken kurse un pergatita kecin dhe i beme ne nje vende . Un shkova tek pejgamberi s.a.s dhe fesheurazi i thashe O Rezulull-llah e pergatitem nje berre (bageti e imet) qe e patem ne shtepine tone si dhe kemi pergatitur pak buke gruri andaj eja me disa qe jane sebashku me ty Pejgamberi s.a.s thiri

“O njerez Hendekut Xhabiri ka pergatitur per ne ushqim andaj ejani te gjithe”

atehere i derguari s.a.s me tha mos te pergatit kecin dhe mos gatuani brumin para se te vij . Kur erdhi i nxora brumin e ai i fryu ne te dhe e bekoj e pastaj ia msyu kecit dhe te njejtin e fryu dhe e begatoj me ne funde me tha : thire mexhetoren le ta pergatis ushqimin kurse ti na shtro

“Te gjithe hanin nga gjella e njejte dhe qe te gjithe u ngopen kurse mishi mbeti ashtu si kishte qene ,ndersa edhe brumi prej te cilit kishte gatuar buken mbeti aq sa kishte qene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here