Shkenca Rreth Zogjeve te Korbit

0
398

ق Err-Rrazik, (Gjithëfurnizuesi)

Zogjtë e Korbit

Kishte Qenë Nje Njeri ne Kohen e Ibrahimit a.s,i cili nuk nuk e kerkonte Rriskun me veprat e tij , mirpo bente nje Lutje te veqant vazhdimisht dhe per qudi i vinte rriski dhepse duk e kerkonte rrikun,mirpo e priste rriskun qe ti vinte vetë vetiu,dhe kjo Lutja qe e bente vazhdimisht ishte : O Allahu më Furnizo mua ne kete Jetë,sikur qe i furnizon zogjët e Korbitdhe Njerzit kur e degjonin kete njeri ,i cili e bente kete Dua apo Lutje quditeshin dhe disi e nenqmonin dhe Ironi…

Shkenca Rreth Zogjeve te Korbit

Shkenca ka vertetuar se Zogjë e Korbit ne Momentin qe dalin nga Veza , ne fillim Trupin e kan pa qimë d.m.th kan trup Lakuriq dhe i vie nje Aromë teper e keqe dhe e rende ,sa qe Korbi i rritur nga kundermimii trupit te te vegelve te tij,detyrohet qe ne vegjeli te i largon dhe ti hudh jasht Foles se saj pershkak te aromes se rende qe leshojn ata nga trupi i tyre…

Dhe keta zogjë te vegjel detyrohen qe ta vazhdojn jeten te vetem ,mirpo shikuar per nga aftesit e tyre qe te kerkojnë ushqim dhe qe te furnizohen eshte pamundshme qe ata ta bejne nje gje te tillë vetë sepse nuk munden sepse nuk i kan ato aftesi fizike qe as te fluturojn por edhe as te ecin me kembet e tyre qe ta ushqejnë veten e tyre…

Mrekullia e Allahut dhe Atributi dhe Emri Allahut – Err-Rrazik (Gjithfurnizuesi)

Kjo Aroma e keqe apo Kundermimin qe e leshonë trupi i ketyre zogjve te Korbit,eshte terheqese per disa Insekte dhe Krimba,te cilat krimba dhe insekte kur verejnë kete aromë te keqe,menjeher shkojnë tek ajo aromë…dhe ne kete moment ,zogjtë( vilat) e korbit kan mundesi qe kur keto insekte te vijn tek trupi i tyre ta shfrytezojn kete moment dhe ti hajnë keto insekte dhe te vie deri tek ushqimi dhe keshtu ,Allahu ia ka mundesuar qe te VetëFurnizohen me ushqim (me krimba) derisa te rriten dhe te behen te afta fizikisht qe ta sigurojnë existencen apo rriskun e tyre vetë sikur nje Korb i Rritur ,i cili benë gjahë per ta ushqyer veten…

Keshtu qe Ai njeri qe kishte bere atë lutje,kishte gjetur mbeshtetje dhe argument ne Mrekullin e Allahut qe i ka dhene botes se shpezëve ,gjegjesisht Zogjeve te Korbit…

Keshtu qe kjo Deshmon se Allahu eshte Gjithfurnizues ,per qdo krijes lene furnizim te caktuar dhe ne menyre te caktuar e bene kete furnizmi (si rasti i te vegjelve te krobit)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here