Thursday, November 30, 2023
...
HomeZgjodhëm për ju.Pse femrat qajnë? 

Pse femrat qajnë? 

Pse femrat qajnë? 
Një djalosh i vogël e pyeti nënën e tij, “Pse qanë?”
“Sepse kam nevojë” tha ajo.

“Nuk po të kuptojë”, tha ai.
Nëna e tij vetëm e përqafoi atë dhe i tha, “edhe kurre nuk do ta kuptosh.”

Më vonë djaloshi i vogël e pyeti baban e tij, “Pse nëna qanë pa arsye?”

“Të gjitha femrat qajnë pa arsye”, babai i tij u përgjigj pa kujdes.

Djaloshi i vogël, ende duke e pyetur veten pse gratë qajnë, më në fund e pyeti Shejhun (nje dijetar). ” Ai me siguri e din përgjigjen”, mendoi ai.

“O Shejh! Pse gratë qajnë aq lehtë?”

Shejhu u përgjigj: “Kur Allahu krijoi gruan e bëri ate shumë të vecantë. I bëri supet e saja aq të fuqishme që të mbajnë peshën e botës.
I dha asaj fuqi të brendëshme që të durojë lindjen e fëmijës edhe refuzimin që vjen prej fëmijës së saj.
I dha asaj fuqi që e mban atë të vazhdojë më tutje kur të tjerët dorëzohen, dhe të kujdeset për familjen e saj përgjatë sëmundjeve dhe lodhjeve pa u ankuar.
I dha asaj ndjeshmëri që t’i dojë fëmijët e saj në të gjitha rrethanat, bile edhe kur fëmija i saj e lëndon ate shumë rëndë.
I dha asaj fuqi ta durojë burrin e saj për gabimet që bën ai dhe i dha formë asaj prej brinjit të tij që ta mbrojë zemrën e tij.
I dha asaj mencuri të kuptojë se burri i mirë asnjëherë nuk e lëndon gruan e tij, por ndojnëherë e vë në provë fuqinë e saj dhe vendosmërinë e saj që të qëndrojë prapa tij e vendosur.
Dhe së fundi, Ai i dha asaj një lot. Keta lotë janë të saj dhe ajo mund t’i përdorë kurdo qoftë që ka nevojë ajo për ata (lotë).
I nevojiten pa arsye, pa sqarime, ata janë të saj (lotët)”.

“E sheh biri im, bukuria e e gruas nuk është ne veshjen e saj që ajo e vesh, apo bukuria e fytyrës së saj, ose mënyra se si ajo krehë flokët e saj. Bukuria e gruas duhet të shikohet në sytë e saj, sepse ajo është rruga drejt zemrës së saj-vendi ku dashuria jeton.”

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments