Home Zgjodhëm për ju. Perimet e gjelbra, burim i hekurit për organizmin

Perimet e gjelbra, burim i hekurit për organizmin

Perimet e gjelbra, burim i hekurit për organizmin
Nëse jeni vegjetarianë apo jeni më pro dietës me pak mish, duhet të siguroheni patjetër të merrni sa më shumë hekur nga produktet bimore.

Sipas hulumtimeve të rriturit duhet të marrin çdo ditë 8-27 mg të hekurit, ku tek të moshuarit, gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji doza duhet të jetë më e lartë.

Edhe pse mishi është burimi kryesor i hekurit, ka edhe produkte të tjera bimore që kanë përmbajtje të njëjtë të kësaj lënde ushqyese. Prandaj, nëse nuk e keni ndërmend të hiqni dorë nga dieta vegjetarianë, duhet t’i konsumoni patjetër këto ushqime.

Perimet e gjelbra, sidomos spinaqi, sigurojnë një sasi të lartë të hekurit. 3 kupa me hekur përmbajnë rreth 18 mg hekur – më shumë se 8 gramë biftek. Mund të merrni dozën e rekomanduar çdo ditë të hekurit duke ngrënë vetëm një sallatë me spinaq.

Previous articleA do të ringjallemi në Ditën e Gjykimit në të njejtën formë të trupit siç kemi vdekur?
Next articleÇ’është namazi i istihares, si falet ky namaz, a ka dua të posaçme kur falet, dhe çfarë vlere ka?