Home Zgjodhëm për ju. Ngjarja e sherbetorit te Profetit (alejhis-selam) i quajtur Sefijnetu Ebu Abdurrahman me...

Ngjarja e sherbetorit te Profetit (alejhis-selam) i quajtur Sefijnetu Ebu Abdurrahman me luanin.

Sefijnetu (radijAllahu anhu) thote: “Po udhetoja ne det me anije. U thye anija dhe u kapa pas nje derrase derisa deti me hodhi ne xhungel. Mu afrua nje luan per te me ngrene. I thashe atij: ‘O luan, une jam sherbetori i Profetit (alejhis-selam). Luani uli koken, mu afrua dhe filloi te me shtynte me shpatullen e tij, derisa me nxorri nga xhungla, me orientoi ne rrugen e sakte dhe uleriu.’ Ulerima mendova se ishte pershendetja e tij.”

{Transmeton Hakimi ne “El Mustedrek”, nr. 606/3. Hadithi eshte i sakte sipas kushteve te Muslimit}

image

Previous articleFroni i Allahut (subhanehu ue te ala) u drodh nga gëzimi për vdekjen e Sa’d ibn Muadhit.
Next articleMagnificent Hadith!