Home Zgjodhëm për ju. Nga perlat e shkenctareve te vjeter

Nga perlat e shkenctareve te vjeter

Shkenctaret e mjeksise dhe shfrytezimi i kohes…

Alaudin ibn Nefisi nga njohësit e medhej musliman te mjeksisë, tregon për veten e tij dhe thotë:
Kur dëshiroja të shkruaj per mjeksi i vëndosja lapsat e gdhendur gati para meje e ktheja kokën nga muri dhe filloja të shkruaj nga ajo çfarë kam në mend. – Thuhet se ka shkruar si vërshimet kur lëshohen poshtë, e kur i harxhohej lapsi e merte menjëherë tjetrin që të mos i mer kojë mprehja e lapsit.
Njëherë hyri Alaudin ibn Nefisi në hamam, porse ishin të zëna vendet për tu lajt, ai doli jashtë e mori një laps dhe një fletore hyri brenda në radhë dhe filloj të shkruaj për pulsimin derisa kur ai e mbaroi i erdhi radha dhe u fut të lahet.

Nga perlat e shkenctareve te vjeter…me te vertet interesante!

Previous articleSi i zbriti shpallja Profetit alejhi selam?
Next articleMË DHA TREFISH MË SHUMË SE QË KËRKOVA