Home Zgjodhëm për ju. Nese me ke liruar per Allah me liro perseri…

Nese me ke liruar per Allah me liro perseri…

Ndodhia e Bilalir r.a. dhe Ebu Bekrit r.a.

Kur vdiq I Derguari I Allahut s.a.v.s. e mbuloi merzia dhe dhimbja Medinen e nderuar, mungesa e tij ishte shqetesuese per te gjithe besintaret kurse per shoket e tij ishte rende e perballueshme…

Nga dashuria e madhe qe kishin ata per driten e syve te tyre qe ua ndryshoj jeten ishte menxi e perballueshme e njeri nga ata I cili me se shumti e plagosi vdekja e te Derguarit te Allahut r.a. ishte edhe Bilali r.a. I cili pas vdekjes nuk mundej ta thirre edhe ezanin per namaze…

Kjo beri qe ai te kerkoj leje nga pasardhesi, halifeja I muslimaneve Ebu Bekri r.a. qe ti jep leje ta leshoj Medinen…

Kjo pa dyshim ishte e papranueshme per Ebu Bekrin r.a. i cili kur e ndegjoj kete kerkese e takoj Bilalin dhe e pyeti :

– Cfare eshte kjo kerkese o Bilal? – I tha Bilali r.a. : O emir i muslimaneve me jep leje qe ta leshoj Medinen sepse une me nuk mund ta theras ezanin.

Pse, ti don ta leshosh Medinen e Resulullahut s.a.v.s.? – ia ktheu Bilali r.a.: O emirur mumimin si ta theras ezanin kur une kur mbri te fjala Muhameden resulullah dhe e kthej koken e Resulullahu me nuk eshte afer meje e as nuk me del imam, si ta thirre une ate ne kete gjendje?! – Porse edhe perskaj ketyre fjaleve Ebu Bekri r.a. nuk donte ta humb muezinin e Resulullahut s.a.v.s. prandaj ne fund i tha Bilali r.a.: O Ebu Beker nese me ke liruar atehere per Allahun atehere me liro perseri e nese me ke liruar per vete atehere une do te qendroj ketu vetem per ty…

Keto ishin fjalet qe e ben Ebu Bekrin r.a.ta leshon Bilal el-Habeshiun r.a.qe te largohet nga Medineja kurse keto ndodhi duhet neve te ba rikujtojne se sa e madhe duhet te jete dashuria jone ndaj Muhamedit s.a.v.s…

O Allah na bashko me resulullahun s.a.v.s. ne xhenetul Firdeus sepse ne nuk pasojme dike tjeter pos ketij mesuesi…

Autor: Fadil Musliu

Shkeputje nga ligjerata e hoxhes.

Pershtati: Umu Abdurahman

Previous articleDexhalli dhe përshkrimi i tij
Next articleZullumi, ky mekat i shemtuar – Hutbe