A mund të merret mësysh vetëm duke e parë apo edhe përmes,zërit,fotos,dëgjimit ?

0
275

Ekspertët muslimanë të kësaj fushe theksojnë se teksa personi mund t’i shpëtojë shikimit të mësyshmarrësit, ndodh që ai të mos mundet t’i shpëtojë smirës së këtij të fundit; prandaj ata theksojnë se mësyshi i këtij konteksti mund të ndodh edhe kur personi që preket (goditet) nga ai është i pranishëm por edhe kur ai s’është i pranishëm. Ata thonë se personi mund të merret mësysh- sipas këtij konteksti të mësyshit- edhe përmes zërit, figurës/fotos dhe pamjeve, reale apo të filmuara, direkte apo jodirekte të tij; madje ata shkojnë më tej duke thënë se personi mund të merret mësysh edhe përmes përshkrimit e edhe prej të verbërit. Kjo do të thotë se mësyshmarrësi mund të vështrojë pamjen e një personi në terren (direkt) ose në televizion, apo mund të dëgjojë mbi cilësitë e tij dhe së këtejmi ta marrë mësysh atë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here