A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit?

0
272

Pyetje: A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit? A ka dicka qe te mbron prej saj? A eshte e mjaftueshme vetem te kerkosh qe Allahu te te ruaj (prej saj)?

Pergjigje: Eshte transmetuar ne disa hadithe, cfare tregon se vdekjet e baefasishme do te shtohen para ardhjes se Kiametit. Kjo lloj vdekje konsiderohet marrje zemerimi ndaj njeriut te keq dhe rehati e qetesi per besimtarin. Ndodh qe edhe besimtari te vdese befasi me ndonje infarkt apo dicka tjeter dhe kjo per te eshte rehati dhe miresi prej Zotit te Madheruar. Kjo per arsyen se ai eshte pergatitur, eshte udhezuar, eshte bere gati, duke u perpjekur ne te mira dhe i vjen vdekja befas, nderkohe qe eshte ne gjendje te mire dhe vdes me pune te mira. Ne kete menyre qetesohet nga veshtiresite, lodhjet dhe mundimet e vdekjes. Ndersa per njeriun e keq, nese i ndodh, konsiderohet marrje zemerimi ndaj tij, sepse vdes befas ne gjendjen me te keqe. Lusim Allahun te na ruaje, vetem tek Ai kerkojme strehim.

Shejh Abdul Aziz bin Baz, Allahu e meshiroftë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here