Mos i trego gabimet e prinderve te tu.

0
352

Si gjykohet dëshmia e të birit kundër prindit dhe nxjerrja në sheh e gabimeve të tij?

Sa i përket dëshmisë së djalit apo vajzës kundër prindit në gjykatë, ajo është obligim, duke u bazuar në fjalën e Allahut: “O besimtarë! Bëhuni zbatues të palëkundur të drejtësisë, duke dëshmuar në emër të Allahut, qoftë edhe kundër jush ose kundër prindërve dhe të afërmve tuaj” (Sureja Nisa, 135).

Ndërsa sa i pëket nxjerrjes në shesh të gabimeve të prindit, kjo është e ndaluar, sepse nuk ka arsye të bëhet kjo, dhe konsiderohet jo respekt ndaj tij.

(Shejh Uthejmini, “Elikau Shehri”, 77)

nga Xhamiambret

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here