Home Zgjodhëm për ju. MJALT SIDRI MALOR ME QUMSHT BLETE 

MJALT SIDRI MALOR ME QUMSHT BLETE 

Mjalt luksoz natyror i nxjerrë nga bletët nga nektari i bimës
Junjube(bimë e Lindjes së Mesme) nga nën familje acanthoid që
rritet në malet e thata në gadishullin arabik dhe zonat për rreth.
Ky mjalt është i njohur me karakteristikat e larta ushqyese dhe 
është kërkuar nga qytetarët e këtyre rajoneve për shkak të veçorive
të tija të shumta dhe ato të përdorura për të ofruar atë në kohën e
lashtë si dhurata për mbretërit dhe udhëheqësit si shenjë dashurise
dhe respekti.

Përdorimi;
Forcon sistemin nervor, ndihmon në reduktimin e gazrave, dhe një agjent i përsosur qetësues për sistemin nervor të stomakut e zorrës së trashë, ulcerat e duodenumit, përdoret për trajtimin e alergjive. Largon aciditetin, dhe aplikohet në mënyrë lokale në plagë dhe djegie. Forcon zemrën, dhe është shumë i dobishëm për pagjumësi, migrenë dhe anemi. Dobishëm për gratë shtatzëna dhe për ushqyerit e fetusit dhe mund të përdoret për sëmundjet e syve, pasi hollohet me ujë të distiluar.

Mënyra e përdorimit;
Një lugë e tretur në një gotë e gjysmë me ujë të vakët ose qumësht. Një orë para ushqimit ose tre orë pas.

Previous articleRukje për ethet
Next articleArthur Gray Leonard: Muhamedi ishte më i madhi ndër më të mëdhenjtë…