Mishi qe therret me Bismilah (zbulime Shkencore)

Mishi qe therret me Bismilah (zbulime Shkencore)

Pas nje studimi te bere ne Siri u vu re se ka shume ndryshim midis mishit qe therret me Bismilah dhe mishit qe therret pa Bismilah.

Sipas lajmit te botuar ne adresen e internetit,nje grup i perbere nga 30 profesor universiteti, te gjithe specialist ne deg te ndryshme tye mjekesis u mblodhen ne Damask dhe per tre vjet me radh bene kerkime laboratorike per te nxjerre ne pah ndryshimin midis mishit qe therret me Bismilah dhe atij qe therret pa bismilah.

Prof. dr Halid Halafe i cili foli per shtypin ne emer te grupit ,u shpreh se tek mishi i bagetive te trasha,te imta dhe shpendeve te therruara pa bismilah vihet re gjak i mpiksur dhe mikrobe apo bakterie. Gjithashtu tha se ky zbulim i pa pritur eshte nje evolucion ne shkencen e mjekesise ne dobi te shendetit te njeriut.

Kerkuesi tjeter Dr. Abdulkader Dirani, qe mori fjalen per shpjegime te metejshme u shpreh : Mighithese ne Kuran thuhet : “Mos Hani mishin qe therret pa permendur emrin Allah”, shume njerez qe nuk e dine vleren e thenjes Bislmilah perpara therjes se kafshes, vazhdojne ti therrin kafshet pa permendur ermin e Allahut, kjo gje me shtyu qe te bej nje kerkim shkencore mbi kete teme. Kur fillovate beje kerkime mbi mishin e kafsheve qe therren me Bislmilahedhe me tekbire disa nga anetaret e grupit kerkimore nuk e perlqyen kete ide. Por kur filluam te marrim rezultate shokuese ne qdo fushe te studimit tone edhe atyre qe nuk e pelqyen iden e studimit ne fillim,filloi tu rritet interesi dhe kurreshtja per te vazhduar studimet. Studimet tona qe vertetuan se ne mishin e therrur me Bismilah nuk gjendet gjak te mpiksur,mikrobe apo baktere ashtu siq gjendet ne mishin e therrur pa Bislmilah, na treguan edhe njehere fuqin e madhe te fjales Bismilah.