MËKATI I CILI TË FUT NË XHENET!!

0
397
?????????????????????????????????????????????????????????

Njëri nga të parët tanë tha:

Njeriu ka mundësi ta vepron një mëkat, dhe të hyn në Xhenet, dhe të vepron një të mirë apo adhurim, dhe të hyn në Xhehenem!!

Thanë: Si ka mundësi ashtu?!

U përgjigj: E bën një gjynah dhe nuk ndalet duke e rikujtuar gjynahun e tij.. fillon të i vjen keq, dhe të përulet, dhe të ndjen keqardhje në shpirt.. dhe kjo të jetë sebep i shpëtimit të tij!

E bën një të mirë dhe atë e ka gjithmonë përpara syve të tij.. çdo herë që e rikujton, i mbjell vetëpëlqim, dhe mendjemadhësi, dhe përmendje të asaj të mire.. dhe kjo të jetë sebep i shkatërrimit të tij!

O Zot, furnizona Xhenetin Tënd dhe çdo gjë që na afron kah ajo nga veprat dhe thëniet!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here