Lëmosha dhe zekati shtojnë pasurinë kurse kamata e pakëson atë!

0
383

Meditime Kuranore!

Lëmosha dhe zekati shtojnë pasurinë kurse kamata e pakëson atë!

Nuk ndodh që me fol ajeti Kuranor për kamatën e që menjëher pas saj ose para të mos e cek lëmoshën ose zekatin.
Që të na bëj me dije se fitimi real dhe i vërtetë është në dhënien e lëmoshës dhe zekatit e jo tek kamata dhe marrja e saj, ashtu siç mendojnë ata që punojnë me kamat dhe e marrin atë.
Allahu, xhele ue ala, e qartëson një gjë të tillë;
وَمَا آتَيْتُمْ مِنْ رِبًا لِيَرْبُوَ فِي أَمْوَالِ النَّاسِ فَلَا يَرْبُو عِنْدَ اللَّهِ ۖ وَمَا آتَيْتُمْ مِنْ زَكَاةٍ تُرِيدُونَ وَجْهَ اللَّهِ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُضْعِفُونَ
” Dhe çka të jepni nga pasuria për të shtuar e rritur (me kamatë), në pasurinë e njerëzve, ajo nuk do të shtohet te Allahu, e çka të jepni nga sadakaja (bamirësia) me qëllim që t’i afroheni Allahut, të tillët janë ata që u shumfishohet (shpërblimi).”
(Rrum: 39).

Shejh Dr. Nasir el Umer

Përkthim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here