Home Zgjodhëm për ju. A lejohet shkrirja e plumbit për t’i shpëtuar syrin e keq dhe...

A lejohet shkrirja e plumbit për t’i shpëtuar syrin e keq dhe magjis?

Pyetje: ”A lejohet për të shkrirë plumb mbi kokë për tu mbrojtur kundër syrit të keq apo magjis?”

Përgjigje: ”Kjo nuk ka bazë. Ata që shkrijnë plumb dhe thonë se me anë të kësaj anulojnë magjinë, xhelozinë, çmendurinë apo të ngjashme, e gjithë kjo nuk ka bazë. Unë mendoj se kjo është vetëm diçka që është imagjinare dhe nuk ka ekzistencë. Dhe ai që vepron këtë mëkaton sepse kjo nuk ka bazë në Sheriat.”
Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh

Previous articleNuk përgojojnë, nuk janë ziliqarë, nuk urrejnë
Next articleÇfarë duhet të bëjmë kur bie shi?