Home Zgjodhëm për ju. Kur do të pendohesh… ???

Kur do të pendohesh… ???

“Thuaj: O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj! Mos e humbi shpresën në mëshirën e Allahut. Allahu i fal të gjithë gabimet. Ai është shumë Falës dhe shumë Mëshirues.” (Zumer: 53)

Kur do te pendohesh !???….
Ç’fare pret !??….
Ai eshte i cili shpesh te ka shpetuar, ka bere shum durim per mekatet tuaja,
t’i ka mbuluar shume here mekatet, dhe shume te ka falur,
te ka lene shum te lire, dhe te ka mundesuar shume çka dhe te ka dhene shume çka,
dhe te ka lene qe te vazhdosh.
Mirepo, dije se kur te denon, “Denimi i Tije eshte shume i dhembshem dhe i Forte”
Ka mundesi qe zemra ime te nderrohet pasi qe kame bere te gjitha ato mekate ?:
Kame marre Droge, Kame bere Zina, Kame Vjedhur, Kame shikuar ne Internnet dhe
ne TV ndyresira, Kam ecur me femra, Kam Luajtur e Kenduar, Kame Bere Vrasje,
pas gjithe ketyre kam mundesi qe te behem njeri i mire, rob i mire i All-llahut !?…

Po…Ka mundesi…!

A je i sigurte per keto fjale…?!!!!

Po, i sigurt jam…

Do me thene qe kjo munde te realizohet, ke pasur rast te degjosh raste te tille….!???

Po, di raste te tilla…..!

Me trego pra …si ?!!!!!….

1.Kushti i pare eshte : te keshe keqardhje per mekatet dhe te ligat qe ke bere…
Ka thene Ibn Kajjim el Xhevzijeh: ” Keqardhja eshte kushti me i madhe i pendimit ”
2. Kushti i dyte eshte: te heqesh dore nga te gjitha mekatet….
3. Kushti i trete eshte: te punosh Vepra te mira….
E nese ky mekat eshte i lidhur me te drejtat e njerezve , mundohu qe t’ua ktheshe te drejten e tyre,
pra , nese ke mundesi…dhe te jeshe i bindur se All-llahu xh.sh gezohet me pendimin tend.
edhe pse Ai nuk ka nevoje per askend.

Dua ta ceke vetem nje ajet dhe hadith…

Me fjalen e All-llahut te madheruar dike i cilesuar roberit e Tije…
” Edhe ata që pos All-llahut, nuk lusin zot tjetër dhe nuk mbysin njeriun që e ka ndaluar All-llahu, por vetëm kur e meriton në bazë të drejtësisë, dhe që nuk bëjnë kurvëri, ndërsa kush i punon këto, ai gjen ndëshkimin.
Atij i dyfishohet dënimi ditën e kijametit dhe aty mbetet i përbuzur përgjithmonë.
Përveç atij që është penduar dhe ka bërë vepër të mirë, të tillëve All-llahu të këqijat ua shndërron në të mira….” ( El- Furkan, 68-70)

Dhe Hadithin qe e transmeton Ebu Hurejra radijAllahu anhu…:

Se Pejgamberi alejhi selam ka thene: ” Nje rob ka bere mekat, dhe ka thene: ” O Zot, me fal mekatin! ”
All-llahu i madheruar ka thene: ” Me ka bere robi im mekat dhe e ka pranuar se ai ka nje Zot, i cili
fal mekatin ose e denon per mekatin” .

Pastaj Ai robi perseri ka bere mekat dhe me pas ka thene: ” O Zot, ma fal mekatin !…”
All-llahu i madheruar ka thene: ” Me ka bere robi im mekat dhe e ka pranuar se ai ka nje Zot, i cili
fal mekatin ose e denon per mekatin” .

Pastaj Ai robi perseri ka bere mekat dhe me pas ka thene: ” O Zot, ma fal mekatin !…”
All-llahu i madheruar ka thene: ” Me ka bere robi im mekat dhe e ka pranuar se ai ka nje Zot, i cili
fal mekatin ose e denon per mekatin. Vepro çka të duash, Unë të kam falë !”.” .

Mirepo, ky hadith nuk duhet t’na hape deren e mekateve, por shpresen e madhe ne All-llahun.

Menyrat e Pendimit pra jane keto:
1. Largimi nga mekatet,
2. Keqardhja per te kaluaren,
3. Vendosje qe te mos kthehet ne mekate,
4. Besimi i mirefillte, dhe
5. Punet e mira….

I Penduari eshte gjithmone zemerthyer per mekatet qe ka bere,
Me sy te perlotur nga lotet, i zellshem per vepra te mira,
I Penduari gjithmone flete drejte, Me ndjenja te pasterta, Zemerbardhe…
I Penduari eshte large veprave te liga…

Vella dhe Moter e Dashur e Imja:
Thuaj bashk me mua keto fjale:

” O All-llah, Ti je Zoti Im…Nuk meriton askush te adhurohet pos Teje,
Ti me ke krijuar mua dhe une jame robi Yt, dhe une do te jeme ne
premtimin tend, aq sa te kem mundesi, Kerkoj te me mbroshe nga ekeqja qe kam bere…I pranoj te gjitha te mirat me te cilat me ke begatuar,
dhe i pranoj mekatet e mija…Me fal mua se askush nuk i fal mekatet pos Teje,”

Thuaj pra …qka po pret…pse spo e thua ?!!!!

A je PENDUAR ?!!!!
A je PENDUAR ?!!!!
A je PENDUAR ?!!!!

Po kur do te PENDOHESH ?!!!!
Kur do te PENDOHESH …pra ?!!!!

Hajt pra : O Vella …Oj Moter….” Beje kete qe te thashe ”
Njerezit per c’do dite Vdesin…
Ti ke nje shance tash, qe munde te PENDOHESH….!!
dhe dua qe te PENDOHESH….sepse e ke kohen qe te
P E N D O H E SH …!!

Ka mundesi qe te vuloset ZEMRA…e s’ke mundesi qe te PENDOHESH…!!
E ke kohen qe ta zbusesh zemren…
Ndalu se paku 2 ore dhe shpresojme…meshiren e All-llahut, dhe ta pranoje
pendimin …Hajt pra Pendohu….

Te Betohem qe te pendohesh…
Pendohu para ALL-LLAHUT …

Nje here hyri Omeri r.a tek Pejgamberi alejhi selam , duke qare..
i tha Pejgamberi alejhi selam , cfare ke qe qane o OMER ???….
Ka thene: “O I Derguar i All-llahut, tek dera eshte nje djalosh,
qe ma ka djegur zemren, duke qare,

I Tha Pejgamberi alejhi selam: ” O Omer, fute brenda tek une “!
Dhe djaloshi, hyri duke qare dhe i tha Pejgamberi alejhi selam:
“C’fare ke qe qane O djalosh ?!!!”
Tha : ” O i Derguar i All-llahut…Mekatet e mija te shumta me kane bere qe te qaje”,,,
dhe kame frike nga All-llahu se eshte i hidheruar me mua…”
I Tha Pejgamberi alejhi selam: ” A i ke bere ndonje here Shirk All-llahut ? ”
Tha : ” Jo ”
I Tha Pejgamberi alejhi selam ” A ke vrare ndonje njeri ? ”
Tha : “Jo”
Pejgamberi alejhi selam i tha: ” Vertete All-llahu te fale mekatet tua, edhe poqese
jane sa shtate qjejte, dhe shtate tokat dhe sa malet e renda”.

Andaj…O Vellau im i dashur..dhe O moter e imja e Dashur ..qe ju dua per hire te All-llahut,
c’fare po pret…pse nuk po PENDOHESH…..

Pendohuu! …All-llahu i don te pastertit dhe ata qe pendohen…

Previous articleKeshilla profetike – Mos u hidhëro
Next articleSot filloi zyrtarisht mësimi i gjuhës shqipe nëpër shkollat fillore të Turqisë (Foto)