Këta janë burrat dhe gratë e xhenetit

0
271

Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thenë:

”A doni t’ua tregojë burrat e xhennetit? I Dërguari është në Xhennet, deshmori është në Xhennet, i sinqerti është në xhennet, fëmija është në xhennet, njeriu që viziton një vëlla në pjesën tjetër të vendbanimit për hire të Allahut është në xhennet. A doni t’ua tregojë grate e xhennetit? E dashura-ngrohta, ajo që lind, ajo që është e kthyeshme dmth : e cila kur bënë pa drjetësi i thotë burrit të saj, kjo është dora ime mbi dorën tënde nuk do bëjë asnjë pike gjum- nuk do rahatohem derisa ti të jesh i kënaqur me mua”.

Libri: Sahihul Xhami’i 2604
Transmetuesi: Ke’ab ibën Uxhrete radijAllahu anhu
Verefikuesi: Muhamed Nasirudin Albani
Shkalla e hadithit: I mirë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here