Këshilla për të shmangur rrezikun nga kanceri i lëkurës

KANCERI I LËKURËS
Këshilla për të shmangur rrezikun

 

Eliminoni sa më shumë ekspozimin e rrezeve ultra vjollcë, sidomos në orët më të nxehta të ditës.
 
Evitoni djegiet nga dielli.
Përdorni kapelë për të mbrojtur fytyrën e cila është e ekspozuar si në verë edhe në dimër nga dielli. 
 
Përdorni veshje dhe rroba mbrojtëse (mëngë të gjata, pantallona të gjata) kur e dini që do të qëndroni shumë në diell.
 Përdorni aparatura që u ndihmojnë të nxiheni (rrezet artificiale) që bllokojnë si rrezet UVA dhe ato UVB.

Leave a Reply