Home Zgjodhëm për ju. Ja disa arsye përse na duhen dhëmballët e pjekurisë

Ja disa arsye përse na duhen dhëmballët e pjekurisë

Shumë prej nesh na është thënë se dhëmbët e pjekurisë duhet të nxirren vetëm për shkak se nuk janë të nevojshme. Sipas stomatologëve, ato janë dhëmbë të panevojshëm që vetëm pakësohen. Dhëmbët e pjekurisë, të quajtur edhe Molarët e tretë, janë dhëmbët më të largët. Ata dalin kur ju jeni në adoleshentë ose në fillim të njëzetave.

Ju duhet të kuptoni se përralla e vjetër për dhëmbët e pjekurisë që shkakton të gjitha llojet e sëmundjeve, thjesht nuk është e vërtetë. Kur ju ushqeni mjaftueshëm kockën e nofullës gjatë zhvillimit të saj, të gjitha 32 dhëmbët do të kenë hapësirën e duhur në gojën tuaj pa mbivendosje. Kjo do të thotë se ushqimi i duhur është çelësi i dhëmbëve të pjekurisë pa probleme.
Dhëmbët tona janë jetësore dhe të lidhura me trupin si një e tërë. Dhëmbët e pjekurisë lidhen me zorrën tonë të vogël dhe pjesën e përparme të gjëndrrës së hipofizës. Në fakt, 46% e nervave motorike dhe shqisore në lëvoren cerebrale të trurit tuaj janë të ndërlidhura me gojën dhe fytyrën tuaj.
Pra, çdo herë që një dhëmb hiqet, ajo shqetëson dhe thyen një meridian akupunkturë që rrjedh nëpër zonën e atij dhëmbi. Ajo tregon lidhjen jetike mes dhëmbëve dhe nyjeve, segmenteve kurrizore, rruazave, organeve dhe gjëndrave endokrine. Pas nxjerrjes së dhëmbëve të pjekurisë ka pasur raste të ndjesisë së përhershme, ose mpirje të shkaktuar nga dëmtimi i nervit.
Kjo, dëshmon se të gjitha dhëmbët tona janë të lidhura nëpërmjet rrugëve të sistemit nervor në çdo pjesë të trupit tonë. Megjithëse është një operacion i zakonshëm për shumë amerikanë, nxjerrja e dhëmbëve të pjekurisë përfshin rreziqe shumë serioze të cilat mund të çojnë në vdekje të papritur.
Pra, për të gjitha këto arsye, nuk rekomandohet heqja e dhëmbëve të pjekurisë nëse nuk ka ndonjë arsye për ta bërë këtë. Sipas Jay Friedman, një konsulent dentar me bazë në Kaliforni, më shumë se dy të tretat e të gjitha heqjeve të dhëmbëve të pjekurisë janë të panevojshme.

Burimi: Realfarmacy
©gatuajshendetshem/a.c./

Previous articleShenjat e hershme që paralajmërojnë nivelin e ulët të hekurit në gjak
Next articleFEJA E MËSHIRËS DHE MIRËSISË …