Ja cilët janë antibiotikët më të fuqishëm që nuk kanë asnjë efekt...

Ja cilët janë antibiotikët më të fuqishëm që nuk kanë asnjë efekt anësor në shëndet

Hudhra

Hudhra posedon imunitet të fuqishëm antibiotik, antiviral, antifungal dhe antimikrobik dhe është në gjendje të ndihmojë në mbrojtjen dhe lehtësimin e heqjes së baktereve.Përbërësi aktiv në hudhër, allicin, është komponenti kryesor për të vrarë dhe për të shmangur bakteret e dëmshme. Shtrydheni hudhren për të aktivizuar këto përbërës dhe hani atë të papërpunuar, në një çaj të ngrohtë ose në ushqim të lehtë gatuar.

Vaj i rigonit

Vaj i rigonit kujdeset për bakteret patogjene pa prishjen e baktereve të dobishme. Është gjithashtu antivirale dhe antifungale, gjë që e bën atë një kombinim të fuqishëm tre-në-një.

Echinacea

Echinacea është përdorur për të trajtuar një shumëllojshmëri të gjerë të infeksioneve për qindra vjet. Tradicionalisht, ajo është përdorur për të trajtuar plagët e hapura, difteria, helmimi i gjakut dhe sëmundjet e tjera të lidhura me bakteriet.

Mjalti manuka

Ndoshta antibiotiku më i shijshëm vjen në formën e mjaltit manuka. Ai mund të vrase një gamë të gjerë të patogjenëve. U zbulua gjithashtu se bakteret e trajtuara nuk krijuan ndonjë rezistencë, e cila eventualisht do ta bënte mjaltin manuka joefikas.
Burimi: /home.remedydaily.com
©gatuajshendetshem/j.memeli/