Hulumtim, truri i psikopatëve punon më ndryshe

0
373

Shkencëtarët zbuluan se truri i personave me çrregullime psikotike punon më ndryshe dhe se kjo mund të çojë në dhunë

ANKARA (AA) – Shkencëtarët zbuluan se truri i personave me çrregullime psikotike punon më ndryshe dhe se kjo mund të çojë në dhunë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një artikull të publikuar në revistën “Neuron” janë analizuar skanimet e MRI-it të 49 të burgosurve për të kuptuar pse njerëzit me personalitet psikopat zakonisht marrin vendime të cilat çojnë në sjellje antisociale dhe në ato të dhunshme.

Menaxhuesi i hulumtimit, Dr. Assoc. Josh Buckholtz thotë se pasi që janë analizuar skanimet është gjetur se marrëdhëniet në mes të pjesëve të trurit të të burgosurve të cilët kanë çrregullime psikotike, janë të vendosura në atë mënyrë që ata t’i japin rëndësi të madhe shpërblimeve të çastit dhe t’i mënjanojë rezultatet që do të dalin në të ardhmen nga veprimet e rrezikshme dhe të pandershme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here