Home Këshilla mjeksore Hudhra mbron nga sulmi në zemër

Hudhra mbron nga sulmi në zemër

Mrekullitë e hudhrës në profilaksi dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës janë të njohura qysh në lashtësi.

Hudhra mbron nga ataku kardiak
Hudhra ka këto veti për zemrën dhe enët e gjakut:

Mrekullitë e hudhrës në profilaksi dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës janë të njohura qysh në lashtësi.

Hudhra mbron nga ataku kardiak

Hudhra ka këto veti për zemrën dhe enët e gjakut:

 1. Holluese e gjakut. Hudhra ka fitonutrentë të cilët parandalojnë mpiksjen e gjakut.
 2. Ul tensionin e lartë.
 3. Redukton kolesterolin. Hudhra ka aftësinë për të ulur trigliceridet dhe kolesterolin në përgjithësi, duke penguar në këtë mënyrë formimin e pllakave sklerotike në enët e gjakut.
 4. Parandalon atakun kardiak. Vetitë mbrojtëse të hudhrës ndaj atakut kardiak i atribohen faktorëve të ndryshëm. Ajo u jep elasticitet enëve të gjakut, pengon formimin e pllakëzave sklerotike, lufton radikalet e lira dhe pengon mpiksjen e gjakut.

Përfitime të tjera:

 • Antifungal (kundër kërpudhave).
 • Anti-inflamator (kundër infeksioneve)
 • Antiseptik (kundër baktereve dhe mikroorganizmave patogjenë)
 • Antitumoral
 • Lufton alergjitë
 • Stimulon prodhimin e insulinës dhe rregullon nivelin e glicemisë në gjak tek diabetikët
 • Kuron sëmundjet e mushkërive
 • Përmirëson metabolizmin e hekurit
 • Rrit aktivitetin e mëlçisë.
Previous articleReceta Egjiptiane për shërim të hemorroideve
Next articleIlaç shtëpiak me qepë të kuqe kundër kollës dhe bronkitit