Home Zgjodhëm për ju. Gjithë Mjekësia Në Gjysmën E Një Ajeti Kuranor ..

Gjithë Mjekësia Në Gjysmën E Një Ajeti Kuranor ..

Allahu i lartesuar ka thene:”…Dhe hani e pini,por mos e teproni…”(A’raf,31) .. Ngrenia e tepert eshte e papelqyeshme,ndersa ne te ngrenit pak ka shume dobi.Kjo ben qe trupi i njeriut te jete me i shendetshem,kujtesa me e mire,te kuptuarit me e qarte,nevoja per gjume me e pakte…” Demet e te ngrenit teper: “Ne te ngrenit e tepert ka tejmbushje te stomakut e prishje te ushqimit te patretur.Kjo shkakton semundje te ndryshme,keshtu qe personi ne fjale kerkon me shume kurim sesa ai qe ha pak.”Disa mjeke thone:”Kurimi me i mire qendron te vleresimi i pershtatshem i ushqimit qe konsumohet.”Profeti Muhamed alejhi selam e ka shpjeguar kete ne menyre te plote,

qe eshte e njejte me fjalen e mjekeve,kur ai thote:”Njeriu nuk mund te mbushe ene me te keqe sesa stomaku i tij.Eshte e mjaftueshme per njeriun te haje disa kafshata sa per te mbajtur shpinen e tij.Dhe nese eshte e nevojshme per me shume,atehere te lere nje te treten e stomakut per ushqim,nje te treten per uje dhe nje te treten per ajer.”

Previous articleShenjat e hershme që paralajmërojnë nivelin e ulët të hekurit në gjak
Next articlePërse rekomandohet zgjimi herët në mëngjes? Ja dobitë dhe manuali