Home Zgjodhëm për ju. Fruti i cili i ndihmon nxënësit dhe studentët të mbajnë mendësh atë...

Fruti i cili i ndihmon nxënësit dhe studentët të mbajnë mendësh atë që mësojnë

Për vite, nutritionistet kanë vënë në dukje përfitimet e konsumit të përditshëm të frutave pyjore, dhe këtë herë specifikisht e kanë hulumtuar boronicën.

Të pasura me vitamina, minerale dhe antioksidantë, boronicat kanë fuqinë për të na ndihmuar në kryerjen e detyrave të përditshme, të tilla si mësimi.

Hulumtimi i fundit përfshinte fëmijët e moshës shkollore të cilët duhej të zgjidhnin detyrat në një kompjuter, ndërsa studiuesit ndjeknin punën e trurit.

Para zgjidhjes së detyrave, disa nga fëmijët pinë lëng të freskët të boronicës.

Pikërisht ato fëmijë kishin precizitet, shpejtësi dhe saktësi më të madhe, rreth 10% më shumë se sa pjesa tjetër.

Boronicat janë veçanërisht të pasura me vitaminë C, a ngjyrën blu e përfitojne nga një antioksidant i fuqishëm. Ato përmbajnë minerale të tilla si fosfor, kalium, kalcium.

Epo, herën tjetër që po përgatiteni për një test ose një provim – e dini se çfarë duhet të blini me bollëk.

/Përkthim:shendeti.info/
Previous articleUshqimet që ju bëjnë të ndjeheni të uritur
Next articleSirupi natyral që përmirëson shëndetin tuaj