Efekti i pabesueshëm që pijet energjike kanë në trupin tonë

0
370

Rutina na kap të gjithëve në një moment të caktuar. Po ashtu edhe mbingarkesa në punë, shkollë e me radhë. Dhe ta mendosh që 24 orë janë një kohë shumë e shkurtër për të bërë çdo gjë, kështu që nisim të kërkojmë motivim me qëllim për të rritur produktivitetin. Dhe stimuli më i zakonshëm janë pijet energjike. Ju duket një histori e ngjashme apo jo? Por a dini efektin që pijet energjike kanë në trupin tonë?

Ndryshimet që pëson trupi juaj në minuta pas konsumit të pijeve të ndryshme energjike:

Pas 10 minutash: Kafeina rrit presionin e gjakut dhe shton rrahjet e zemrës.

Pas 15 minutash: Rrit nivelin e përqendrimit.

Pas 30 minutash: Presioni i gjakut është në rritje, ndërkohë që gjumi dhe lodhja nuk ndihet.

Pas 1 ore: Efekti “energjik” ka mbaruar dhe ju ndiheni sërish të lodhur dhe të këputur.

Pas 6 orësh: Niveli i kafeinës është ulur deri në 50%.

Pas 12 orësh: Nuk ka më asnjë përqindje të kafeinës në trupin tuaj.

Pas 24 orësh: Përdorimi i rregullt i pijeve energjike shkakton dhimbje koke, irritim dhe probleme me tretjen.

Konkluzioni:

Mënyra më e mirë për të rritur nivelin e energjisë në trupin tuaj është adoptimi i një stili jetese të shëndetshëm, aktivitete të rregullta sportive, gjumë i mirë dhe ushqime të shëndetshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here