Home Zgjodhëm për ju. A e dini përse shërben pjesëza e trëndafiltë në këndin e syrit?...

A e dini përse shërben pjesëza e trëndafiltë në këndin e syrit? Përgjigja do t’ju lërë pa fjalë

Kur flasim për strukturën e syrit të gjithë e dimë për nocionet kokërdhoku i syrit, retina e syrit, korneja, bebja e syrit dhe tëmblat, mirëpo ekziston një për të cilin nuk dimë fare.

Mirëpo, a e dini se cila pjesë e syrit ka emër latin plica semilunaris?

Fjala është për pjesëzën “e lëngët” ngjyrë trëndafili në pjesën e brendshme të këndit të syrit prejardhja e së cilës është shumë interesante.

Syri i njeriut vepron ngjashëm me mënyrën në të cilën funksionon fotoaparati: pjesët e para transparente të syrit thyejnë rrezet e dritës duke projektuar fotografi të zvogëluar dhe të kundërt në retinë ku në qelizat nervore shndërrohen në impulse elektrike nervore.

Syri i njeriut ka këndin e shikimit prej 200 gradësh dhe është në gjendje të dallojë 10 milionë nuanca të ngjyrave.

Previous articleKëto janë 8 gjërat që ju i bëni gabim çdo ditë
Next articleNumri 7 – enigma që çuditi botën! A e ke ditur ?