Home Zgjodhëm për ju. E dinit se cili është shkaktari më i madh i kancerit?

E dinit se cili është shkaktari më i madh i kancerit?

Shumica e amerikanëve nuk e dinë shkakun e vërtetë të të prekurit nga kanceri.

Për gratë, obeziteti është shkaktari i vetëm që shkakton kancerin, për burrat është rreziku i dytë më i madh.

Shoqëria Amerikane e Onkologjisë Klinike ka zbuluar katër mijë raste dhe ka gjetur një shpërputhje në mes që asaj që njerëzit mendojnë rreth kancerit dhe të vërtetës rreth tij.

Vetëm 30 për qind e tyre zgjodhën se obeziteti është faktori kryesor i rrezikut nga prekja me kancer.

“Nga katër kancere e zakonshëm, gjirit, mushkëritë, prostatë dhe zorrë të trashë, tri prej tyre kanë ndërlidhje me obezitetin”, ka thënë Dr.Clifford Hudis./tesheshi

Previous articleJa 8 dëmet që sjell kafeja …
Next articleMBESHTJELLJA E MUSKUJVE RRETH KOCKAVE