A e dini se cila Xhami është ndërtuar e para në tokë

0
526

Na ka treguar Musa b. Ismaili, këtij Abduluahidi, këtij A’meshi, këtij Ibrahim et Tejmiu nga i ati i tij, i cili thotë se ka dëgjuar nga Ebu Dherri radijallahu anhu, i cili ka pyetur:
– O i Dërguar i All-llahut, cila xhami është ndërtuar e para në tokë?
– El-Mesxhidul-Harami – u përgjigj ai.
– E pas asaj cila?
– El-Mesxhidul-Aksa – tha ai.
– Sa kohë ka kaluar në mes këtyre dy tempujve?
– Dyzet vjet. – tha ai dhe shtoi – Kudo që të zë namazi, fale, sepse kjo është gjëja më e mirë [dmth ta falësh namazin në kohë e vet).
[‘Sahihul Buhariu’]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here