DASHURIA NË HALLALL DHE NË HARAM!!

0
344

Motra ime, dashuria në të lejuarën është një furnizim i bukur i cili është nisur drejt teje, mos e lodh veten duke e kërkuar atë.

Zemra e jote është më e shtrenjtë sesa t’ia dorëzosh atij që nuk të marton.

Rikujtoje emrin e Allahut “Vigjilues” dhe largohu nga ajo që të pasionon, dhe mos e lejo veten të mashtrojnë fjalët e ëmbla.

Dashuria në haram i shëmbëllen ujit të kripur, i cili nuk e shuan etjen, po e shton atë deri në shkallën e etjes së fortë.

Kurse dashuria në hallall i shëmbëllen ujit të ëmbël, i cili ta shuan etjen dhe të ngop me dashuri dhe me mëshirë.

Kush e len një gjë për hir të Allahut, i zëvendësohet me diçka më të mirë se ajo.

Je e bindur në Allahun dhe ruaje zemrën tënde dhe ndjenjat e tua për atë që i meriton, të cilin ta ka caktuar Allahu për burrë në hallall, e jo për atë që dëshiron të luan me ty.

Ruaji ato për atë që ta ka caktuar Allahu për burrë në kohën e duhur dhe në kohën e përshtatshme për ty dhe le të bëhet parulla jote: “Nëse përmbaheni, kjo është edhe më mirë!”. Nisa 25.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here