Home Zgjodhëm për ju. Cilat gjëra i prishin mestet?

Cilat gjëra i prishin mestet?

Cilat gjëra i prishin mestet?
Pyetje: Selam Alejkum. Cila eshte e verteta ne lidhje me mestet? Cfar kushte duhet te plotesojne ato qe t’i perdorim si meste derisa degjojme mendime te ndryshme rreth mesteve. Disa prej tyre thon qe mestet duhet te jene te trasha nga lekura qe te pranohen si meste, disa thon se vetem pjesa e poshtme e tyre duhet te jete nga lekura, disa thon se pranohen vetem te jene te trasha kurse nje pjese thon vetem ta mbulojne kemben. S’mund te jene te gjitha te sakta dhe kto ngjallin dyshime dhe na lane te hutuar. A mund te na spjegoni me shum rreth kesaj se cila eshte e verteta rreth mesteve? Cfar kushte duhet te plotesojne? Allahu te shperbleft me te mira.

(Vazhdim..) Së shtati: Cilat gjëra i prishin mestet?
-Gjërat që e obligojnë guslin, si: Xhunubllëku, hajdi dhe nifasi,
-Kalimi i kohës së mesteve, dhe
-Nxjerrja e mesteve dhe prishja e abdesit para mbathjes së tyre. (Ndërsa nxjerrja e tyre dhe mbathja përsëri duke qenë me abdes nuk i prishë mestet, edhepse ky është mendim i disa dijetarëve).

Allahu e di më së miri
Hoxhë Omer Bajrami

Previous articleNjeriu ngarkohet me mendime ndërsa Zoti është Ai që percakton
Next articleKATËR ÇELËSAT E LUMTURISË DHE SUKSESIT TËND