Çfarë është lakmia?

0
421

Çfarë është lakmia?

Lakmia është një ves i keq, të cilin Islami e ka ndaluar. Islami ka sqaruar, se ai i cili mjekon zemërngushtësinë ose lakminë e tij ka fituar dhe ka shpëtuar. Allahu i Lartësuar ka thënë:
” Kush është i ruajtur prej lakmisë së vet, të tillët janë të shpëtuar.” (Hashr: 9, Tegabun:16) ️ Profeti- alejhi selam- ka thënë:
” Ruajuni padrejtësisë, sepse padrejtësia ka për të qenë skëterrë Ditën e Kijametit! Ruajuni lakmisë, sepse lakmia i ka shkatëruar ata që ishin para jush……”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here