Thursday, November 30, 2023
...
HomeZgjodhëm për ju.12 Veprat e mira qe duhet ti besh ne muajin e Ramazanit

12 Veprat e mira qe duhet ti besh ne muajin e Ramazanit

1. Kujdesja ndaj ngrënies së suhurit dhe vonimi i tij.

2. Shpejtimi i hapjes (iftari) pasi të sigurohesh që ka perënduar dielli.

3. Hapja e agjërimit me hurmë ose ujë.

4. Lutjet në hapjen e agjërimit se lutjet e agjëruesit nuk kthehen.

5. Kujdesja për namazin e teravive.

6. Kujdesja për leximin e Kuranit dhe mësimi i tij.

7. Organizimi iftareve për agjëruesit.

8. Shtimi i dhënies dhe bamirësisë.

9. Shkuarja për umre në Ranazan.

10. Shtimi i përpjekjes në dhjetë ditët e fundit.

11. Kërkimi i natës së kadrit dhe shfrytëzimi i saj me adhurim, lutje, dhe përkujtim.

12. Hyrja në dhjetë ditët e fundit në itikaf.

Bledar Haxhiu

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments