10 veçori me të cilat robi arrin gradën e të devotshmëve

0
387

1- Lëmosha-Sadakaja

2- Leximi i shpeshtë i Kuranit.

3- Të rrish me atë që të përkujton ahiretin-boten tjetër.

4- Mbajtja e lidhjeve farefisnore.

5- Vizita e të sëmurit.

6- Mos përzierja e tepërt me të pasurit që i ka mashtruar kjo botë.

7- Të mendosh se çfarë do të godasë nesër.

8- Shkurtimi i shpresës dhe kujtimi i vdekjes.

9- Heshtja dhe të folurit e pakët.

10- Modestia, thjeshtësia, dashuria ndaj të varfërve, afrimi me jetimët dhe përkëdhelja e kokës së tyre.

Përshtati: Valdet Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here